Dołącz do nas na Facebooku

x

Nasza strona używa plików cookies. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na używanie cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej.

Zapomniałem hasła
Nie mam jeszcze konta
Połącz z Facebookiem Połącz z Google+ Połącz z Twitter
Esensja
dzisiaj: 4 grudnia 2021
w Esensji w Esensjopedii

Bohdan Butenko
‹Gapiszon i wędzone morze›

EKSTRAKT:90%
WASZ EKSTRAKT:
0,0 % 
Zaloguj, aby ocenić
TytułGapiszon i wędzone morze
Data wydania28 lutego 2014
Autor
IlustracjeBohdan Butenko
Wydawca Dreams
ISBN978-83-63579-44-9
Format34s. 270×255mm; oprawa twarda
Cena32,90
Gatunekdla dzieci i młodzieży
WWW
Zobacz w
Wyszukaj wMadBooks.pl
Wyszukaj wSelkar.pl
Wyszukaj wSkąpiec.pl
Wyszukaj / Kup

Mała Esensja: Niezwykły połów
[Bohdan Butenko „Gapiszon i wędzone morze” - recenzja]

Esensja.pl
Esensja.pl
Mimo że przeczytanie nowej książki Bohdana Butenki nikomu nie zajmie wiele czasu, to przezabawny „Gapiszon i wędzone morze” może poprawić humor na bardzo długo.

Marcin Mroziuk

Mała Esensja: Niezwykły połów
[Bohdan Butenko „Gapiszon i wędzone morze” - recenzja]

Mimo że przeczytanie nowej książki Bohdana Butenki nikomu nie zajmie wiele czasu, to przezabawny „Gapiszon i wędzone morze” może poprawić humor na bardzo długo.

Bohdan Butenko
‹Gapiszon i wędzone morze›

EKSTRAKT:90%
WASZ EKSTRAKT:
0,0 % 
Zaloguj, aby ocenić
TytułGapiszon i wędzone morze
Data wydania28 lutego 2014
Autor
IlustracjeBohdan Butenko
Wydawca Dreams
ISBN978-83-63579-44-9
Format34s. 270×255mm; oprawa twarda
Cena32,90
Gatunekdla dzieci i młodzieży
WWW
Zobacz w
Wyszukaj wMadBooks.pl
Wyszukaj wSelkar.pl
Wyszukaj wSkąpiec.pl
Wyszukaj / Kup
Zapewne na twarzach wielbicieli przygód tego niezbyt rozgarniętego chłopca w charakterystycznej czapeczce pojawi się uśmiech już na sam widok nowej, nieznanej im historyjki. Ten pogodny nastrój będzie się wzmagał z każdą przeczytaną stroną, gdyż także tym razem niecodzienne pomysły Gapiszona potrafią czytelników zarówno zaskoczyć , jak i rozbawić do łez. Trudno wszak nie śmiać się, kiedy obserwujemy, jak tytułowy bohater przygotowania do wyprawy na ryby rozpoczyna od wertowania encyklopedii, a następnie postanawia zyskać sławę dzięki złowieniu okazałej… wędzonej ryby! Później na brak atrakcji też nie możemy narzekać, ponieważ za sprawą rad udzielonych Gapiszonowi przez lisa czy mysz jego wyprawa przebiega w zupełnie nieprzewidywalny sposób. Wreszcie przy finałowej scenie trzeba naprawdę uważać, aby nie pęknąć ze śmiechu!
Za sprawą tej przekomicznej historyjki i swoich charakterystycznych rysunków Bohdan Butenko po raz kolejny potrafił dostarczyć mnóstwa radości zarówno maluchom, jak i ich rodzicom po kryjomu ją podczytującym. Tak naprawdę jedyną wadą „Gapiszona i wędzonego morza” jest cena, która chociaż jest uzasadniona dużym formatem i atrakcyjną szatą graficzną książki, to jednak może trochę odstraszyć od zakupu tego tytułu. Tylko który z fanów twórczości Bohdana Butenki oprze się pokusie postawienia na półce tego tomiku obok podobnie wydanych „Krasnoludka” oraz Grzybów i króla”? Niewątpliwie lektura „Gapiszona i wędzonego morza” może też być znakomitym początkiem przyjaźni tytułowego bohatera z kolejnym pokoleniem małych czytelników, więc na pewno warto wybrać się po tę pozycję do księgarni lub biblioteki.
koniec
5 lutego 2015

Komentarze

Dodaj komentarz

Imię:
Treść:
Działanie:
Wynik:

Dodaj komentarz FB

Najnowsze

Jesteśmy tylko nośnikami
Miłosz Cybowski

2 XII 2021

Zarówno pozbawiony emocji styl, jak i niektóre tezy stawiane przez Richarda Dawkinsa mogą budzić instynktowny sprzeciw. „Samolubny gen” nie na darmo uchodzi za książkę kontrowersyjną, choć może wraz z rozpowszechnieniem nauki o genetyce to wrażenie nieco przygasło.

więcej »

Mała Esensja: W oczekiwaniu na Boże Narodzenie
Joanna Kapica-Curzytek

1 XII 2021

Ponownie spotykamy się z sympatycznym myszkiem wykreowanym przez autora i ilustratora Alexa T. Smitha. „Winston wraca na święta” pozwoli młodszym (i starszym czytelnikom) odliczać dni do Gwiazdki!

więcej »

Spektaklu akt drugi
Beatrycze Nowicka

30 XI 2021

„Dziesięć Żelaznych Strzał” – kolejny tom cyklu Sama Sykesa o Sal Kakofonii – uważam za lepszy od pierwszego.

więcej »

Polecamy

Pogrzeb pośród mgławic

Stulecie Stanisława Lema:

Pogrzeb pośród mgławic
— Mieszko B. Wandowicz

O korzyściach z bycia ślimakiem (śluzem na marginesie „Głosu Pana”)
— Mieszko B. Wandowicz

List znad Oceanu
— Beatrycze Nowicka

Lem w komiksie
— Marcin Knyszyński

Przeciętniak w swym zawodzie
— Agnieszka Hałas, Adam Kordaś, Marcin Mroziuk, Beatrycze Nowicka, Marcin Osuch, Agnieszka ‘Achika’ Szady, Konrad Wągrowski

Jam jest robot hartowany, zdalnie prądem sterowany!
— Miłosz Cybowski, Adam Kordaś, Marcin Mroziuk, Marcin Osuch, Agnieszka ‘Achika’ Szady, Konrad Wągrowski

Zawsze szach, nigdy mat
— Marcin Knyszyński

Świadomość jako błąd
— Marcin Knyszyński

Człowiek jako bariera ostateczna
— Marcin Knyszyński

Nie wszystko i nie wszędzie jest dla nas
— Marcin Knyszyński

Zobacz też

Z tego cyklu

W oczekiwaniu na Boże Narodzenie
— Joanna Kapica-Curzytek

Nie wyśmiewaj się
— Joanna Kapica-Curzytek

Z kociej perspektywy
— Marcin Mroziuk

Pod opieką Matki Bożej Ostrobramskiej
— Marcin Mroziuk

W Valleby zawsze coś się dzieje
— Marcin Mroziuk

Gwiazdy i piwo
— Marcin Mroziuk

Papugowanie po Janie
— Marcin Mroziuk

Na dobre i złe
— Joanna Kapica-Curzytek

Korzenie i skrzydła
— Joanna Kapica-Curzytek

Nieuczciwa konkurencja
— Marcin Mroziuk

Tegoż twórcy

Esensja czyta: Maj 2017
— Miłosz Cybowski, Dawid Kantor, Joanna Kapica-Curzytek, Magdalena Kubasiewicz, Jarosław Loretz, Marcin Mroziuk, Katarzyna Piekarz

Esensja czyta: Kwiecień 2013
— Miłosz Cybowski, Anna Kańtoch, Joanna Kapica-Curzytek, Alicja Kuciel, Paweł Micnas, Marcin Mroziuk, Beatrycze Nowicka, Agnieszka Szady

Copyright © 2000- – Esensja. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Jakiekolwiek wykorzystanie materiałów tylko za wyraźną zgodą redakcji magazynu „Esensja”.